Eten en drinken

Eten en drinken in Thailand

In Thailand kan je goedkoop en lekker eten en drinken. De Thaise keuken is wereldwijd zeer gerespecteerd en is over het algemeen heel gezond. Belangrijke kenmerken zijn de vele gebruikte kruiden en de groenten die kort verwarmd zijn waardoor ze nog lekker knapperig zijn en hun smaak en voedingsstoffen behouden. De meeste gerechten worden in een wok gemaakt en opgediend met rijst of noedels. Het bereiden van een Thaise maaltijd is niet heel ingewikkeld omdat vaak dezelfde stappen genomen worden maar met andere ingrediënten. In Thailand worden in elke stad wel kook cursussen van een paar dagen aangeboden waar u de basis van het bereiden van een Thaise maaltijd leert. Natuurlijk kunt u dit ook leren uit een kookboek.

Uit eten in Thailand

In Thailand zijn in de toeristische gebieden altijd veel restaurants te vinden. Veel van deze restaurants zijn Frans, Engels, Japans, Italiaans, Nederlands, enzovoort en bieden zowel Thaise maaltijden als maaltijden uit de keuken waarin ze gespecialiseerd zijn. Wanneer u wat buiten deze toeristische plaatsen komt zijn de overwegend Thaise restaurants stukken goedkoper en hier kunt u ook heerlijk eten.

Ontbijten in Thailand

In heel veel restaurant word een american breakfast aangeboden. Ook is een ontbijt uit andere landen vaak mogelijk en natuurlijk de Thaise variant. Verder word bij veel hotels ontbijt buffet aangeboden, waar voor een vast bedrag onbeperkt gegeten kan worden, ook door mensen die niet in het betreffende hotel slapen.

Op straat eten in Thailand

Op straat in Thailand staan op veel plekken mobile verkopers van voedsel, deze verkopen soep, maaltijden, barbecue, mais, fruit, insecten, zeevruchten en andere snacks. Wel is het aan te raden met sommige van deze producten uit te kijken voor voedselvergiftiging . Ook op de stranden lopen vaak verkopers met deze producten.

Drinken in Thailand

Het klimaat in Thailand is warm dus is drinken belangrijk. Let erop dat drinkwaterflessen die u koopt verzegeld zijn. Ook is alcohol vrij duur omdat dit door de overheid belast is. Dit is wel relatief want vergeleken met Nederland is het nog best goedkoop. Ook populair is een fruit shake waarbij vers fruit samen met ijs en een zoetstof in een blender tot een heerlijke shake gemaakt word.

Lees ook:

Alles over Thailand                              Voorbereidingen

Naar Thailand                                       Reizen

Uitgaan                                                   Eten en drinken

Thaise vrouwen                                    Thai dating

Thaise dating

Geef een reactie