Naar Thailand

De reis naar Thailand

Het is uiteindelijk een hele reis om in Thailand aan te komen. Eerst moet u naar de luchthaven, dan inchecken en de immigratie, dan een lange vlucht om vervolgens in Thailand aan te komen. Eenmaal aangekomen moet u nog naar het hotel toe.

Naar de luchthaven

Er zijn verschillende manieren om naar Schiphol toe te gaan. U kunt gebracht worden, met openbaar vervoer gaan, met een gewone taxi, de schipholtaxi of met uw eigen auto. De schipholtaxi is een taxi die u voor een lagere prijs op Schiphol kan brengen of af kan halen.

Deze taxi is goedkoper omdat meerdere reizigers opgehaald worden. Hierdoor kan de reis wel langer duren, maar ze beloven dat het niet meer dan anderhalf keer de normale reistijd duurt.

Ook kunt u met de auto gaan en deze bij Schiphol parkeren. Hoe langer u hier parkeert, hoe goedkoper het dagtarief wordt. U wordt opgehaald van de parkeerplaats door de shuttle service en in een paar minuten naar de vertrekhallen gebracht.

De vliegreis naar Thailand

Naar Thailand reizen duurt met een directe vlucht ongeveer 10 uur. De terugreis duurt ongeveer 12 uur omdat naar het westen vliegen langzamer gaat door de constante westen wind op grote hoogte.

Het is handig om tickets te zoeken op een site waar alle maatschappijen gevonden worden en waar zo de goedkoopste gekozen kan worden. De goedkoopste aanbieders vanaf Schiphol zijn meestal China airlines, EVA air en KLM voor de directe vluchten.

Voor indirecte vluchten zijn het vaak arabische maatschappijen die een tussenstop maken in het Midden Oosten. Het is voor een goede prijs raadzaam buiten Schiphol ook op Brussen en Dusseldorf te zoeken.

Frequent flyer programma’s

Aangezien vaak dezelfde luchtvaartmaatschappijen de goedkoopste tickets aanbieden is het wanneer u vaker per jaar naar Thailand gaat vaak lonend om lid te worden van een frequent flyer programma van de betreffende maatschappij.

Een paar retour vluchten per jaar kunnen al genoeg miles opleveren om uw lidmaatschap te upgraden, het voordeel hiervan is dat u allemaal extra service krijgt zoals een eigen incheck balie, gratis drinken in de lounche of toestemming om extra gewicht mee te nemen.

Ook kunt u sparen om uw vlucht naar business class op te waarderen of voor gratis of goedkopere tickets.

De aankomt in Thailand

Aangekomen in Thailand moet u eerst naar de immigratie toe. Hiervoor moet u een formuliertje invullen. Dit formuliertje krijgt u al in het vliegtuig, dus daar kunt u het ook al invullen.

Eenmaal door de immigratie komt u bij de bagage band waar u uw tas op kunt halen. Dit gaan meestal een stuk sneller dan in Nederland, meestal is het maar een paar minuten wachten. Daarna kunt u door de customs en bent u klaar om naar het hotel te gaan.

Wanneer u het niet van te voren heeft geregeld kunt u hier kiezen uit vele vervoersmogelijkheden zoals de BTS Skytrain, de bus, minibus en taxi. Deze staan allemaal met borden aangegeven. Wel is aan te raden wanneer u een taxi neemt, een officiële taxi te nemen bij de ‘Public taxi’ die ook op de borden aangegeven staan.

Lees ook:

Alles over Thailand                                Voorbereidingen

Naar Thailand                                         Reizen

Uitgaan                                                     Eten en drinken

Thaise vrouwen                                      Thai women

Thaise dating

Geef een reactie