Reizen

Reizen in Thailand

Thailand is een zeer populair land om te reizen. Sommige toeristen komen voor een paar weken genieten van de prachtige stranden met het gezellige nachtleven, anderen komen hier voor een bag-pack reis van een paar maanden tot een paar jaar om Thailand en de omliggende landen te verkennen. De meeste toeristische routes door Azië beginnen in Bangkok. De bevolking in Thailand is over het algemeen zeer vriendelijk en zien de vele toeristen als een positief verschijnsel wat ook nog eens een hoop geld het land in brengt. Verder is Thailand voor vrouwen ook veilig te bereizen.

De kustplaatsen en eilanden van Thailand

In Thailand is genoeg te beleven. Richting het zuiden ligt een eilandengroep bestaande uit Ko Samui, Ko Pha-ngan en Ko Tao, deze eilanden zijn omringt door mooie witte stranden. Ko Pha-ngan is beroemd om zijn full moon party’s en Ko Tao is een beroemde duik spot. Gaat u verder naar het zuiden dan komt u bij Phuket, ook supermooie stranden en doordat het aan de Indian Ocean ligt kunt u hier ook golfsurfen. Ten oosten van Bangkok bevind zich de kustplaats Pattaya, deze stad is erg verwesterd, het zeewater is vervuild en het seks toerisme is hier heel groot. Toch is deze stad mooi om een paar dagen te verblijven, het nachtleven is zeer uitgebreid en bruisend.  Vlakbij Pattaya ligt Ko Samet en verder naar het oosten Ko Chang en Ko Kut, deze eilanden zijn populair bij de Thai en hier komen iets minder westerse toeristen.

Het noorden en noordoosten van Thailand

Als u naar het Noordoosten reist, komt u in Isaan, het armere agrarische gedeelte van Thailand waar veel minder Engels gesproken word.  Iets meer dan 100 km ten Noorden van Bangkok ligt Ayuthaya, In deze stad bevinden zich veel oude tempels en is voor de toerist met culturele interesse een zeer goede bestemming. Reist u verder naar het noorden komt u in Chang Mai, dit is de 2e stad van Thailand, in een vallei omringt door bergen en jungle. De oude binnenstad is omringt door een muur en een gracht en in deze stad bevinden zich heel veel tempels. Ook Chang Rai en het bergdorpje Pai zijn hier een aanrader.

Manieren van reizen naar Thailand

Wanneer u heeft besloten naar Thailand te reizen heeft u meerdere opties, het boeken van een standaard rondreis, een reis helemaal naar wens laten samenstellen of voor de avonturier alleen de vliegticket boeken en op locatie de rest regelen. De keuze hierin is persoonlijk maar het is allemaal goed mogelijk.

Zelf op reis naar Thailand

Wanneer u van avontuur houdt, kunt u er voor kiezen zelf een ticket naar Thailand te boeken en wanneer u bent aangekomen zelf het vervoer en hotel te regelen. Dit is in Thailand heel goed mogelijk want er zijn met betrekking tot vervoer en andere voorzieningen mogelijkheden genoeg. Ook zijn er hotels in overvloed waar meestal wel een kamer vrij is. In het hoog seizoen is het echter aan te raden op de meest toeristische plekken van te voren een hotel te boeken want het kan zijn dat er veel vol zit. Ook dat kunt u in Thailand regelen in een van de vele reisbureautjes die er zijn.

Reizen door Thailand

In Thailand is het mogelijk op veel verschillende manieren te reizen. Als u snel en comfortabel wilt reizen kunt u met het vliegtuig gaan. Ook zijn er veel plaatsen bereikbaar met de trein, bus of minibus. Ook een taxi is vergeleken met Nederland goedkoop en met een goede deal kunt u voor een betaalbare prijs honderden kilometers reizen.

Reis naar Thailand zelf samen stellen

Wanneer u naar Thailand wilt, is het mogelijk om voor u alleen, met een groep of met een gezin met kinderen een reis door Thailand zelf samen te stellen.

Een kant en klare zonvakantie of rondreis naar Thailand boeken

Ook zijn er reisbureaus die geheel verzorgde vakanties aanbieden. Dit kan op verschillende manieren.

Heeft u zin in een luie zonvakantie vol comfort en zonder geregel of wilt u door Thailand rondreizen en wilt u dat alles goed geregeld is, het kan allemaal. Is uw vakantie puur voor rust omdat u heel het jaar hard gewerkt heeft, dan past dit misschien het beste bij u.

Lees ook:

Alles over Thailand                                     Voorbereidingen

Naar Thailand                                              Reizen

Uitgaan                                                          Eten en drinken

Thaise vrouwen                                            Thai dating

Thaise dating

Koh Samui to Bangkok

Geef een reactie