Bus

Reizen met de bus of minibus in Thailand

De bus is een goedkope manier om te reizen in Thailand, het is goedkoper dan de trein en er zijn veel meer mogelijkheden omdat de busroutes veel uitgebreider zijn dan de treinroutes. Er is een onderscheid tussen overheidsbussen en private bussen, de private bussen zijn over het algemeen beter. Ook zijn er snelbussen en stopbussen, omdat de stopbussen regelmatig stoppen kan dit de reis flink verlengen.

Tickets voor de bus in Thailand

Een ticket is ter plekke bij het station te regelen. Voor lange reizen kan je kiezen om overdag of juist ’s nachts te reizen. Denk eraan dat er soms meerdere terminals in 1 stad zitten dus soms zal je van de ene naar de andere moeten reizen voor een bepaalde bestemming. Er is keus uit de volgende klasse tickets, hoe hogere klasse, hoe duurder:

-A2

Dit is een 2e klas bus, wel inclusief airco, deze bus heeft 36 stoelen.

-A1

Dit is een 1e klas bus, ook inclusief airco, deze bus heeft ook 36 stoelen

-VIP

Deze bus is comfortabeler, heeft 32 stoelen dus meer ruimte en er worden meestal snacks en drinken uitgedeeld.

-Super VIP

Deze bus is nog comfortabeler, heeft maar 24 stoelen en nog betere service.

Reizen in Thailand met de minibus

Een minibus is een veel gebruikt vervoersmiddel in Thailand, Vooral in de toeristen industrie. De minibus word gebruikt om van stad tot stad te rijden maar ook om naar een toeristische attractie te gaan. Wanneer je een activiteit geboekt hebt, ga je meestal met de minibus. Meestal haalt de minibus alle passagiers een voor en op bij het hotel of een andere afgesproken plaats. Hierdoor kan een korte reis veel tijd kosten. Voordeel is wel dat het veel goedkoper is dan de taxi en dat het vaak gezellig is omdat je met een groepje toeristen naar de zelfde bestemming gaat en daar vaak gesprekken door ontstaan.

Lees ook:

Reizen

Vliegtuig

Trein

Stedelijk

2 reacties op Bus

 1. Andre schreef:

  Bedankt voor een geweldige site..
  Erg leuk om je zo voor te bereiden op een hopelijk leuke vakantie.

  Nu ben ik wel benieuwd naar de prijzen van bv. Taxi en of Minibus.
  Wij willen bv van Bangkok naar Koh Chang (Visa Versa) In Koh Chang zullen we enkele dagen verblijven.

  Waar kan ik de vervoerskosten opvragen voor Minibus en of taxi.
  Ga vooral door met deze site en hoop spoedig van jou te horen.
  Met vriendelijke groet, Andre

 2. admin schreef:

  Hallo Andre, ik ben blij dat je me site kan gebruiken voor de voorbereiding van je reis. Allereerst wil ik je een prettige vakantie in Thailand toewensen, maar dit zal waarschijnlijk wel lukken. De kosten van een minibus naar en van Koh Chang kan je hier vinden. Voor een taxi zal je moeten onderhandelen maar zal een paar duizend bath kosten. De mini bus is een veel goedkopere optie maar zal wel een paar uur langer duren. Koh Chang is trouwens een super mooi eiland, zeker een aanrader!

Geef een reactie