Steden

Reizen in steden van Thailand

In de steden van Thailand zijn ook verschillende manieren van vervoer. In Bangkok heb je de BTS Skytrain, een zeer moderne bovengrondse metro waarmee het reizen heel goedkoop en snel is. Door heel Thailand heb je in de steden bussen en songtaews die vaste routes rijden en ook heel goedkoop zijn. Dan is er nog de optie om een moto taxi, tuktuk of gewone taxi te nemen.

Reizen met de taxi in Thailand

Een taxi in Thailand is in verhouding met Nederland zeer goedkoop en makkelijk te vinden in de steden van Thailand. Wel zijn er een paar dingen waar op gelet moet worden. Bij luchthavens is het beter om altijd bij de ‘Public taxi’ een taxi te nemen. Hier gelden vaste prijzen, het lukt bijna nooit om te onderhandelen. Ook is het belangrijk altijd te vragen op de meter te rijden of anders een goede prijs afspreken en ook afspreken wie de tol betaald wanneer  een tolweg genomen word.

Reizen met de tuktuk in Thailand

De tuktuk is in de steden van Thailand een zeer veel voorkomend vervoersmiddel. Het is goedkoop en in de drukke stad ook vrij snel. Een waarschuwing is echter wel op zijn plaats, de chauffeurs hebben met veel bedrijven een commissie afspraak. Dit betekent dat de chauffeur alles zal doen om u naar een van die bedrijven te brengen om commissie te vangen en het probleem is dat dit vaak de allerduurste zijn waar u weg gaat met het gevoel dat het geld uit uw zak geklopt is. Als de chauffeur aandringt u ergens te brengen en de prijs is onrealistisch laag kunt u ervan uit gaan dat hij commissie wil verdienen en dat u dure dingen opgedrongen gaan worden. Het is dus beter altijd als u een tuktuk pakt te weten waar u heen wilt.

Reizen met de songteaw in Thailand

Een songteaw is een pickup of kleine vrachtwagen met achterin twee rijen banken en overkapping. Dit vervoersmiddel rijd vaste routes in bijna alle steden en kost maar een paar bath. Ze rijden vaak op routes waar met de bus niet te komen valt.

Reizen met de motorbike taxi in Thailand

Deze staan in alle drukke steden in Thailand op bijna elke hoek van de straat in een groepje op klanten te wachten. Meestal zijn ze te herkennen aan een groen hesje. Wanneer je zegt waar je heen wil spreek je een prijs af, krijg je een helm en kan je achterop springen. Dit is een zeer goedkope en snelle manier voor hele korte afstanden.

Lees ook:

Reizen

Vliegtuig

Trein

Bus

Geef een reactie