Trein

Reizen in Thailand met de trein

Er is in Thailand een trein netwerk waarmee de meeste bestemmingen wel bereikt kunnen worden. De trein rijdt dwars door steden, dorpen en landschappen, waardoor dit een goede manier is om het land te zien. Ook de geuren van tropische planten en rook van door boeren aangestoken vuur zullen elkaar de hele reis afwisselen (als u een ticket boekt zonder airco waar de ramen open staan). Thailand is een groot land dus kan een trein reis behoorlijk lang zijn. Een paar keer per dag word op het station het volkslied gedraaid, dan is het normaal om te gaan staan tot het volkslied is afgelopen. Toon respect en doe hetzelfde als de Thai doen, dan zult u respect terug krijgen.

Verschillende treinen en klassen in Thailand

Er is genoeg keus tussen verschillende klassen en dus ook prijsklassen. Ook is het mogelijk een slaaptrein te nemen waar de zitplaatsen  ’s avonds omgebouwd worden tot slaapplaatsen waardoor u het grootste gedeelte van de reis kunt slapen en daarmee ook gelijk een hotel overnachting uitspaart. Ook word er verschil gemaakt in de snelheid van de treinen. Hoe sneller deze trein, hoe duurder de ticket.

Verschillende treinen in Thailand

De treinen zijn ook ingedeeld naar snelheid. Bepaalde treinen leveren bepaalde klassen. Ook geld hoe sneller de trein, hoe duurder de ticket. De volgende groepen komen voor:

-Ordinairy

Stopt op elk station en heeft 3e class en 2e class fan seated service

-Rapid

Lange afstanden, serveert goedkope thai food en heeft 3e class en fan service.

-Express

Lange afstanden, serveert duurder voedsel, heeft geen 3e class en heeft altijd sleeping service.

-Special Express

Lange afstanden, heeft altijd sleeping service, heeft 1e en 2e class airconditioned service.

Reisklassen in Thailand

De treinreizen in Thailand zijn opgedeeld in klassen, hoe hoger de klassen, hoe hoger de luxe en dus de prijs. Dit zijn de klassen van hoog naar laag.

-Luxery Class

Deze klasse is voor de reiziger die veel luxe wil en daar wat meer voor wil betalen. Deze klasse word maar op 3 lijnen aangeboden, op de lijn van Bangkok naar Vientienne (Laos), naar Singapore en naar Chang Mai. Deze treinen zijn in de 19e eeuwse stijl. De cabines zijn voor 2 personen, met eigen toilet, wasbak en douche. Ook zijn er 110 en 220 volt aansluitingen. Deze cabine is inclusief een piano bar, vier sterren keuken, afternoon tea en 24 uur service. Er zijn 3 soorten kamers te huur, Pullman compartments, State compartments en Precidential suites.

-1e class sleeper

Deze klasse is beschikbaar bij sommige treinen en moet van te voren geboekt worden. Hier krijgt u een afsluitbare privé cabine met een gedeelde toilet en douche inclusief handdoek en zeep. ruimte word gekoeld met airco.

-2e class airconditioned sleeper

Deze klasse is beschikbaar bij Rapid en Express service treinen. In deze treinen word een maaltijd aangeboden en ’s avonds worden de stoelen omgebouwd tot 2 bedden boven elkaar. Het onderste bed is duurder omdat daar een raam zit en het bed ruimer is.

-2e class fan sleeper

Deze klasse word aangeboden in Rapid en Ordinary treinen. Deze is hetzelfde als de 2e class airconditioned sleeper alleen is hier in plaats van airco een fan en staan de ramen open.

-2e class airconditioned seated

Deze klasse is beschikbaar bij Rapid en Express service treinen. Deze trein is gekoeld door airco en er word een lichte maaltijd aangeboden.

-2e class fan seated

Deze klasse is beschikbaar bij Rapid en Ordinary treinen en is hetzelfde als de 2e class airconditioned seated maar dan een fan in plaats van airco.

-3e class

Deze class word aangeboden bij Ordinary  treinen en sommige treinen hebben airco.

Deze treinen zijn vooral geschikt voor korte reisjes en zijn zeer goedkoop en vaak rustig. Toch is het goed schoon en voldoet het aan de westerse standaard.

Treinroutes in Thailand

-The Northern line

Deze lijn gaat recht naar het noorden naar Chang Mai

-The Southern lines

Deze lijn gaat recht naar het zuiden, via Surat Thani (de stad waarvandaan de boot naar Ko Samui, Ko Pha-ngan en Ko Tao gepakt kan worden) naar Maleisie en uiteindelijk Singapore. Deze lijn splitst zich ook een paar keer.

-The Northeastern lines

Deze lijn gaat via Isaan naar grens van Laos. Een afsplitsing gaat naar het oosten, naar de Cambodjaanse grens.

-The Eastern lines

Deze lijn gaat in oosterse richting via de grens met Cambodja tot Phnom Penh. Een afsplitsing gaat via Pattaya naar Sattahip.

-The western lines

Deze lijn gaat richting Birma, Ook deze splitst in twee lijnen. De ene gaat naar Kanchanaburi (River Kwai) en de andere naar Suphan Buri.

Lees ook:

Reizen

Vliegtuig

Bus

Stedelijk

Geef een reactie