Uitgaan Thailand

Uitgaan in Thailand

Het uitgaansleven in Thailand is op de drukkere plaatsen op zijn minst bruisend te noemen. Als in het begin van de avond de zon onder gaat en de schemer inzet begint het op straat drukker te worden. De ergste hitte is voorbij en veel mensen gaan de straat op om te eten of wat te drinken. Het Thaise nachtleven bestaat uit discotheken, karaoke bars, beer bars, gogo bars, hardrock cafés en vele restaurants en eetstalletjes langs de weg. De typische Thaise muziek is overal veel te horen en schept een bijzondere sfeer.

Uitgaan in kustplaatsen

Langs de stranden van Thailand worden ‘fire shows’ gegeven waar begeleid door harde muziek kunstjes met brandende fakkels en stokken vertoond worden. Ook bieden de meeste plaatsen genoeg uitgaansgelegenheden langs de stranden.  Verder word op het eiland Ko Pha-ngan bij volle maan de ‘full moon party’ gegeven. Een wereld beroemd festival buiten op het strand waar duizenden bezoekers op af komen. Hiervan bestaat ook de ‘half moon’ en de ‘black moon’ versie.

Discotheken in Thailand

De discotheken in Thailand zijn toch wel wat anders dan in Nederland. Bij de meeste discotheken staan in de zaal tafels met krukken eromheen waar u kan plaatsnemen. Dan komt er een medewerker met de kaart en een lampje waarmee hij op de kaart schijnt en neemt de  bestelling op. Naarmate het later word staan steeds meer mensen op van hun kruk en beginnen te dansen. De drank is hier vaak duurder dan in andere gelegenheden maar voor Nederlandse begrippen valt het nog wel mee. Op plaatsen waar veel toeristen komen zijn vaker discotheken zonder krukken en tafels, volgens het westerse concept dus.

Verschil met Nederlandse discotheken

In Nederlandse discotheken is er meestal een leeftijd range van ongeveer 10 a 15 jaar. In Thailand is dit heel anders, daar lopen mensen van jong tot oud door elkaar. Het is daar heel normaal om als 65+er naar de discotheek te gaan en er lopen ook kinderen, meestal om bloemen of andere artikelen te verkopen. Een ander verschil is dat er veel minder gevochten word dan in Nederland en dat er westerse en Thaise muziek afgewisseld word. Ook is er geen controle bij de ingang en mag je vaak eigen drinken meenemen. Bijvoorbeeld sterke drank zelf meenemen en de cola bestellen.

Karaoke in Thailand

Karaoke is een van de meest populaire manieren van uitgaan in Thailand. Iedereen zit aan tafeltjes en er kunnen kleine maaltijden en snacks besteld worden. Het glas drank word door de bediening netjes vol gehouden dus het drinken gaat over het algemeen snel. Ondertussen kan men in een boek met alle nummers een favoriet nummer opzoeken en dat doorgeven, waarna de persoon naar voren word geroepen om dit nummer mee te zingen. Ook thuis word dit vaak gedaan in de woonkamer of in de achtertuin. Vaak hebben ze zelf een installatie met microfoon en een boek voor de nummers en anders kan dit gehuurd worden. Karaoke is zeer gezellig door de combinatie van een drankje, lekker eten en muziek.

Lees ook:

Alles over Thailand                                    Voorbereidingen

Naar Thailand                                             Reizen

Uitgaan                                                         Eten en drinken

Thaise vrouwen                                          Thai women

Thaise dating

Geef een reactie