Voorbereidingen

Voorbereidingen voor een reis naar Thailand

Wanneer een verre reis gemaakt word, zoals naar Thailand, is het zaak uit te zoeken wat voor een voorbereidingen er allemaal getroffen moeten worden. Hierbij moet u denken aan visa, verzekeringen, inentingen en medicijnen. Thailand is een tropisch land dus is de kans om ziek te worden, ondanks dat het een redelijk schoon land is, groter dan in Nederland.

Inentingen en gezondheid voor een reis naar Thailand

Wanneer u naar Thailand gaat, is een inenting tegen gele koorts verplicht wanneer u zeven dagen of korter voor het aankomen in Thailand in een gele koorts land bent geweest. Ook zijn er meerdere injecties aanbevolen, vooral bij langer verblijf. De gezondheidzorg in Thailand is zeer goed en medicijnen zijn makkelijk verkrijgbaar.

Wanneer de reis zich beperkt tot grote steden en toeristische plaatsen kunt u gemakkelijk medicijnen verkrijgen. Wel is het zo dat de mensen in Thailand heel makkelijk met medicijnen omgaan en bij elke kleine klacht al medicijnen nemen. Ook worden in farmacy winkeltjes waar er veel van zijn, heel gemakkelijk antibiotica en pijnstillers gegeven.

Dus als u wilt weten wat u slikt of naar de binnenlanden gaat, waar minder zorg voorhanden is, is het aan te raden de medicijnen voor en preventiemiddelen tegen de meest voorkomende ziekten uit Nederland mee te nemen, hierbij kunt u denken aan ziekten veroorzaakt door muggen, reizigersdiarree, zonnebrand en soa’s.

Visum en verzekering voor Thailand

Wanneer u op reis gaat is het verstandig een goede verzekering af te sluiten om te zorgen dat u gedekt bent wanneer er dingen gebeuren die niet gepland en dus ingecalculeerd zijn. Ook is het wanneer u langer dan 30 dagen (15 dagen wanneer u over land in Thailand arriveert) blijft nodig een visum aan te vragen en is het dus belangrijk goed na te gaan wat voor visum bij u van toepassing is.

 

Lees ook:

Alles over Thailand                                 Voorbereidingen

Naar Thailand                                          Reizen

Uitgaan                                                      Eten en drinken

Thaise vrouwen

Thaise  dating

 

Geef een reactie