Inentingen

Inentingen voor een reis naar Thailand

In veel landen zijn inentingen voor de reis verplicht. Voor de reis naar Thailand is het verstandig na te gaan welke inentingen verplicht zijn of aanbevolen worden. Een vaccinatie heeft over het algemeen een bepaalde tijd nodig voordat de beschermende werking optimaal is en beschermt ook niet altijd permanent.

Daarom is het verstandig te kijken na hoelang de vaccinatie werkzaam wordt en hoelang het werkzaam blijft. Soms is het daardoor nodig een aantal weken voor de reis al te laten inenten.

Verplichte en aanbevolen inentingen voor Thailand

-Gele koorts is verplicht voor mensen die in zeven dagen voor het arriveren in Thailand in een gele koorts land zijn geweest. Deze vaccinatie beschermd voor 10 jaar en moet 10 dagen van te voren toegediend worden.

-DTP Is aanbevolen, beschermt 10 jaar en moet 1 of 2 weken van te voren toegediend worden. Wanneer dat niet lukt kan het ook op korter termijn.

-Hepatitus A is aanbevolen, beschermt 1 tot 3 jaar, wanneer een tweede vaccinatie volgt 25 jaar. Deze vaccinatie moet 2 weken van te voren toegediend worden.

-Hepatitus B is aanbevolen bij langer verblijf dan 3 maanden, bij drie vaccinaties werkt het levenslang, deze vaccinatie moet 7 maanden van te voren toegediend worden.

-Buiktyphus is aanbevolen bij langer verblijf dan 3 maanden, deze vaccinatie beschermt 3 jaar, moet 2 weken van te voren toegediend worden, maar beschermt niet 100%.

-Rabies is aanbevolen bij langer verblijf dan 3 maanden, na 3 inentingen ben je 2 jaar beschermt, er moet een bepaalde tijd tussen de vaccinaties zitten dus het is aan te raden 8 weken voor vertrek te beginnen.

-Tuberculose is aanbevolen bij langer verblijf dan 3 maanden, deze vaccinatie beschermt levenslang en moet 6 weken van tevoren toegediend worden.

Lees ook:

Voorbereidingen

Ziekten

 

Geef een reactie